NYHETSOVERSIKT

MA ber om trygge og forutsigbare veier

20.06.16

MA ber om trygge og forutsigbare veier

I dagene MA holdt sitt landsmøte i Bergen var hovedveien fra Voss via Dale til Bergen stengt av et stort ras. Raset på E16 ved Hyvingstunnelen ved Bolstad skapte store omveier og forsinkelser, samt en uttalelse fra landsmøtet: Vi må ha trygge og forutsigbare veier!

Vellykket MA-landsmøte

13.06.16

Vellykket MA-landsmøte

MA-landsmøtet i Bergen i helgen ble vellykket på alle måter. Strategien «MA for framtida» ble vedtatt som grunnlag for den optimistiske satsningen for at MA skal være styrket i sitt arbeid for rusfri trafikk. Ann-Cathrin Becken ble gjenvalgt som styreleder for sin tredje periode.

MA-landsmøtet 2016 i Hordaland i gang

10.06.16

MA-landsmøtet 2016 i Hordaland i gang

I dagene 10. – 12. juni samles MA til landsmøtet 2016 i Bergen. Det er MAs Hordaland-avdeling som inviterer til møtedager med både viktige forhandlinger og sosialt samvær for delegater fra hele landet.

Endelige tall viser 117 drepte i trafikken i fjor

08.06.16

Endelige tall viser 117 drepte i trafikken i fjor

Nå foreligger det endelige tallet for trafikkulykker i 2015. Disse viser ifølge Statens vegvesen enda færre drepte enn det som først ble rapportert. Ved årsskiftet ble det meldt om 125 drepte. Det offisielle tallet fra Statistisk sentralbyrå er nå klart og viser at 117 personer mistet livet i trafikken i Norge i fjor.

Bilister og syklister må se opp for blindsonene

01.06.16

Bilister og syklister må se opp for blindsonene

To av ti dødsulykker på sykkel skjer i blindsonen for bilen. Hverken syklister eller bilister er bevisste på den skumle blindsonen. Og kun tre av ti syklister holder seg alltid bak kassebiler og store biler, for å unngå faren. Samtidig er bare tre av ti sjåfører bevisste på de feltene rundt bilen som sikten kan være hindret.

Mye blandingsrus i trafikken

26.05.16

Mye blandingsrus i trafikken

Mer enn 9 av 10 blodprøver fra rusmistenkte sjåfører inneholder ett eller flere stoffer; alkohol, rusgivende legemidler og narkotiske stoffer. Dette viser analysene Folkehelseinstituttet gjorde i fjor. Selv om promillekjøring fortsatt må anses som den største faren, viser de nye tallene at vi må sette uforminsket fokus på farene med annen rus, mener MA – rusfri trafikk og livsstil i en pressemelding.

Aksjon Møteplass arrangeres i dag!

21.05.16

Aksjon Møteplass arrangeres i dag!

MAs tradisjonsrike og landsomfattende Aksjon Møteplass finner i år sted idag, ørdag 21. mai. Rus i trafikken og andre temaer innen trafikksikkerhet er aktuelle når MA treffer trafikanter på aksjonsplassene over hele landet.

Telemark-busser får alkolås

19.05.16

Telemark-busser får alkolås

Nettbuss har kjøpt 92 nye busser etter at selskapet vant en anbudsrunde om en ny avtale for kollektivtransport i Grenland, melder NRK.no. Telemark fylkeskommune setter som vilkår at alle bussene skal ha montert alkolås. - Det viser at fylkeskommunen tar trafikksikkerheten på alvor, sier MAs generalsekretær Elisabeth Fjellvang Kristoffersen i sin kommentar til NRK Telemark.

Hafstad vant i Death Trip

10.05.16

Hafstad vant i Death Trip

En elevgruppe fra Hafstad videregående skole i Sogn og Fjordane gikk av med seieren i årets Death Trip-konkurranse. I finalen ble de hedret for sin kampanje "Ikkje overvurder deg sjøl".

 

Death Trip-finalen 2016

10.05.16

Death Trip-finalen 2016

I dag 10. mai er den store finalen i MA-Ungdoms Death Trip-konkurranse. Av de over 100 bidragene som har kommet inn i kampen om å bli den beste kampanjen mot ruskjøring, har 10 blitt plukket ut til å komme til den endelige utvelgelsen av vinner.

Se opp for lovlig båtpromille!

03.05.16

Se opp for lovlig båtpromille!

Vårvær og fridager innvarsler en ny båtsesong. Fritidsidyllen på sjøen kan likevel bli truet av utrygghet. For promillegrensen på 0,8 betyr i realiteten at båtførere lovlig kan drikke seg lett påvirket og bli mer kritikkløse og risikovillige. Det er utrolig at promillegrensen ikke er satt ned til 0,2 på sjøen som på veien, mener MA.

Skotsk promillereduksjon

29.04.16

Skotsk promillereduksjon

Hvordan takler Europa promillekjøring? Det europeiske transportsikkerhetsrådet ETSC, der MA også er medlem, overvåker utviklingen. Nå har man sett på hvordan utviklingen har vært for «verstingelandet» Skottland som hadde promillegrense på 0,8, men reduserte til 0,5 for et drøyt år siden.

Svart bilreparasjon for tre milliarder i året

27.04.16

Svart bilreparasjon for tre milliarder i året

Svart arbeid er et økende problem i bilverkstedene, mener bransjen selv. Nå intensiveres kampen mot arbeidslivskriminaliteten. Uautoriserte bilreparasjoner og svart arbeid på bil utgjør mer enn tre milliarder kroner i året i Norge, anslår Norges Bilbransjeforbund. Bilvask, dekkskift og arbeid med bilglass er da ikke med i beregningen.

Alkobomvedtak i Sverige!

18.04.16

Alkobomvedtak i Sverige!

MHF (Motorförarnas Helnykterhetsförbund) kan nå melde om at et stort steg er tatt mot Nullvisjonen. MAs svenske søsterorganisasjon har midt i april fått et regjeringsvedtak om at alkobommer skal innføres i enkelte av fergehavnene i Sverige.

Trygg Trafikk i 60 år

15.04.16

Trygg Trafikk i 60 år

Trygg Trafikk er et begrep. Den landsdekkende organisasjonen som jobber for at færrest mulig skal bli alvorlig skadet eller drept i trafikken har 60 års jubileum i år. MA var en av organisasjonene som tok initiativet til å etablere Trygg Trafikk. Jubileumsårets Trafikksikkerhetskonferanse nå midt i april tok for seg «Mennesker, teknologi og muligheter».

«Forebygg for meg»

08.04.16

«Forebygg for meg»

På Actis fagkonferanse 8. april om hvordan rusmisbruk gir tredjepartsskader, la MAs generalsekretær, Elisabeth Fjellvang Kristoffersen, vekt på uforminsket kamp mot så vel alkohol, som medikament- og narkotikarus på veiene.  

En grønn vei – til en grønn fremtid

06.04.16

En grønn vei – til en grønn fremtid

OFVs Bil- og veikonferansen 2016 i april handlet om veiens plass i en grønn fremtid, veiens plass i storbyen - og om bilen i morgendagens samfunn.

Kvinner mest skeptiske til selvkjørende biler

04.04.16

Kvinner mest skeptiske til selvkjørende biler

Selvkjørende biler står for tiden høyt på dagsordenen når det snakkes om fremtidens trafikk. Og fremtiden kan være ganske nær.

Beslaglegge bilen til fyllekjørerne?

31.03.16

Beslaglegge bilen til fyllekjørerne?

MA vil innføre alkolås som en del av straffen for promilledømte. Dette kan være en av de nye straffereaksjonene Norge bør vurdere, og som har blitt brukt i andre land.

Frykter påskeulykkene

18.03.16

Frykter påskeulykkene

Det er ikke bare skiturer som hører påska til – halve Norge er også på vei til hytter, familie og andre reisemål. Dessverre er det mange som ikke kommer fram. Påsken er høysesong for feriereiser, noe som gjør risikoen på vegene høyere. De siste ti årene har det i gjennomsnitt vært 143 alvorlige ulykker med over fire drepte og 18 hardt skadet i påsketrafikken, ifølge Statens Vegvesen.

 

<<  1 2 3 4 5 6 7  >>