TRENGER DU INTERNASJONALT FØRERKORT?

Skal du kjøre utenfor Europa anbefaler vi at du alltid har med deg internasjonalt førerkort i tillegg til ditt nasjonale førerkort. I Europa er det blant annet et krav i mange østeuropeiske land. Skal du derimot kjøre i Skandinavia, Andorra, Østerrike, Belgia, Tyskland, Irland, Luxemburg, Malta, Nederland, Portugal og Sveits trenger du ikke internasjonalt førerkort.

NAF har laget en oversikt over de landene som krever internasjonalt førerkort.
Last ned tabellen her.

Hvis du ikke finner landet du skal til i tabellen, så kontakter du landets ambassade eller konsulat for å høre hvilke regler som gjelder.

Noen land i Europa og andre deler av verden krever internasjonalt førerkort ved leie av kjøretøy. Sjekk ut med leiebilfirma.

Selv om alle utgaver av norske førerkort er gyldige innen EØS-området og Sveits, anbefaler vi at du har en av de to nyeste modellene (plastførerkort) dersom du skal kjøre i utlandet.

HVA ER INTERNASJONALT FØRERKORT? Les mer.

ETT ELLER 3-ÅRIG INTERNASJONALT FØRERKORT? Les mer.

MA-rusfri trafikk UTSTEDER INTERNASJONALT FØRERKORT
Medlemmer i MA-rusfri trafikk får internasjonalt førerkort til kr 75,-. Ikke-medlem betaler kr 200,-. Hvis det må sendes i posten kommer det ett tillegg på porto kr 20,-.
Vi har kontor i Dronningens gate 6, 0152 Oslo, kun 5-min gange fra sentralstasjonen.

Ta med deg eller send inn:

Bestiller du førerkort i posten, er det enklest om du Vippser kr 220,- til 93834 på forhånd, ellers får du tilsendt faktura.

Int-forerkort-nytt-juni13

Oppdatert 12.06.2017